НАРАДА З КОРИСТУВАЧАМИ МИСЛИВСЬКИХ УГІДЬ

16.01.2020 14:19

Про порядок проведення зимового обліку диких мисливських тварин, виконання основних біотехнічних заходів і проектування ліміту використання диких копитних та хутрових тварин в сезон полювання 2020-2021 рр. йшлося на семінар-нараді за участі начальника відділу Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації Сергій Рудик, користувачів мисливських угідь області та районних мисливствознавців, яка відбулася на базі ДП «Костопільський лісгосп».

Заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Романюк звернувся до учасників наради з прохання відповідально поставитися до проведення зимового обліку диких тварин. Незважаючи на те, що цьогоріч погода не надто сприятлива для проведення цих заходів, виконати їх потрібно максимально об’єктивно. Віктор Романюк наголосив на посиленні роботи з охорони державного мисливського фонду, зокрема збільшенні кількості рейдів з охорони мисливських угідь. До речі, у минулому році в області було складено 170 протоколів на порушників правил полювання, стягнуто 83441 грн штрафів. 9 протоколів складено вже з початку цього року, сума штрафів за якими становить 2482 грн.

Начальник відділу заповідної справи, екологічної мережі, моніторингу та природоохоронних заходів Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації Сергій Рудик нагадав присутнім про нормативно-екологічні вимоги щодо порядку обліку диких мисливських тварин, зауваживши на необхідності окремого обліку червонокнижких тварин та птахів, які мешкають на території мисливських угідь.

Прес-служба Рівненського ОУЛМГ