У Костопільському лісгоспі школярі садили ліс

15.11.2019 17:37

Затяжна і тепла осінь дозволяє лісівникам продовжувати посадку лісу. Сьогодні у Костопільському лісництві ДП «Костопільський лісгосп» вихованці учнівського лісництва Великомидської ЗОШ разом з лісівниками посадили понад 1 га лісу. Відтепер тут зростатимуть маленькі дубочки та ялина.

Уже не перший рік костопільські лісівники практикують вирощування сінців дуба із закритою кореневою системою на базисному розсаднику у Базальтівському лісництві. Саме такі сіянці висаджували сьогодні у грунт юні лісівники з учнівського лісництва. І вже навесні вони зможуть переконатися, що вирощування посадкового матеріалу із закритою кореневою системою, сприяє кращій його приживлюваності.

До слова, з початку року лісівники ДП «Костопільский лісгосп» посадили 186 га лісу при планових завданнях – 160 га, а загалом в області посаджено 3470 га лісових культур, що становить 107% до плану. Цієї осені, маючи достатньо посадкового матеріалу, державні лісогосподарські підприємства проводять підготовку грунту і заліснюють зруби вже 2019 року.