У РІВНОМУ НАВЧАЮТЬ ФОРМУВАТИ РИЗИКООРІЄНТОВАНОГО МИСЛЕННЯ

29.10.2019 16:39

Навчальний тренінг: «Основи та практика керування ризиками небезпек, формування ризикоорієнтованого мислення працівників підприємств-підрядників у лісовій галузі» розпочав свою роботи сьогодні у Рівному. У його роботі беруть участь директори лісогосподарських підприємств області, головні інженери та фахівці, відповідальні за охорону праці, а також суб’єкти підприємницької діяльності, які надають послуги з лісозаготівлі.

Відкриваючи тренінг, начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович наголосив, що в лісовій галузі добре розуміють важливість дотримання вимог з охорони праці, відтак є постійна потреба вивчати це питання для підвищення рівня професійності тих, хто відповідає за збереження життя та здоров’я працівників. З початку року лісогосподарські підприємства області направили на виконання заходів з охорони праці 4,7 млн. грн. Тож не зважаючи на складну фінансову ситуацію в галузі, це питання залишається одним з пріоритетних у роботі керівників.  

Головний спеціаліст з охорони праці Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Мусійовський, який бере участь в роботі тренігу, зауважив, що ризикоорієнтоване мислення – це необхідність не лише на роботі, а й в повсякденному житті, адже допомагає попередити нещасні випадки і травми.

На семінарі, який проводить журнал «Охорона праці» спільно з Держлісагентством України, спікери заходу нададуть необхідні консультації щодо особливостей та вимог, окреслених у новій редакції Закону про охорону праці, та інших законів, які імплементують у вітчизняне законодавство Директиви ЄС та Конвенції МОП з питань безпеки та гігієни праці. Учасників тренінгу навчатимуть: як уникати виробничих втрат, зокрема життя та здоров’я свого та працівників; розуміти суть: небезпеки, ризику, оцінювати ризики та розробляти заходи для попередження травмування працівників;  обирати безпечні методи роботи;  виявляти корінні причини нещасних випадків; надавати домедичну допомогу потерпілим.

Кожен учасник отримає сертифікат про успішне завершення навчального тренінгу, а також коментарі до вимог стандартів ISO 45001:2018, ISO 31000:2018 та інші корисні навчальні матеріали.