У ВИСОЦЬКУ ВСІ НЕБАЙДУЖІ РАЗОМ САДИЛИ ЛІС

05.04.2019 11:37

Уже стало традицією в ДП «Висоцький лісгосп» щовесни запрошувати вчителів, учнів, представників громадських організацій, всіх небайдужих долучитися до створення нових лісів у рамках Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках».

Ось і цього разу працівники ДП “Висоцький лісгосп”, вчителі та учні Висоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, працівники Висоцької ОТГ, а також всі, хто дбає про збереження і примноження лісових насаджень прибирали сміття, висаджували саджанці сосни, берези, дуба, черемхи біля місця страти євреїв-височан нацистами 9 вересня 1942 року, урочище “Борок” у с. Висоцьк Дубровицького району.

Місцевих краєзнавець Григорій Яцута розповів учасникам акції про сумну історію цього місця, щоб нащадки пам’ятали і краще розуміли події, які відбувалися тут багато років тому.

По цьому всі разом прибирали сміття, а згодом розпочали посадку саджанців. Справа йшла швидко та енергійно. Веселий настрій та корисна робота подарували позитивні емоції.

Щороку лісівники Рівненщини, Висоцького лісгоспу зокрема, закликають усіх охочих долучитися до посадки лісових культур, щоб насамперед виховувати екологічну культуру населення, привернути увагу і залучити громадськість, дітей, представників влади до проблем охорони та захисту лісу, наголосити на необхідності дотримуватися чистоти в лісових масивах. Адже берегти природу та примножувати зелені насадження — завдання кожного.